Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Què és PROMES-U?

PROMES-U és un projecte de recerca l'objectiu de la qual és millorar la salut mental d'estudiants universitaris/àires.

Objectius

1

Identificar factors de risc i protecció de la salut mental

2

Implementar i avaluar l'efectivitat d'una intervenció de promoció universal de la salut mental

3

Implementar i avaluar l'eficàcia d'una intervenció de prevenció de la depressió i l'ansietat

Com a objectiu transversal, el projecte pretén co-crear les diferents fases del projecte amb la resta d'agents implicats/ades (alumnat, professorat, gestors/as i serveis d'atenció a l’estudiant).

Aquest estudi forma part de la iniciativa internacional World Mental Health-International College Student (WMH-ICS) Surveys.

On es duu a terme?

Es realitza a 5 Universitats de 4 comunitats autònomes: la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i la Universidad de Zaragoza (Unizar).

L'Institut Hospital de la Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona és el centre coordinador del projecte.

Qui pot participar?

Poden participar els/les estudiants de grau de més de 18 anys que cursin els seus estudis a alguna de les universitats participants.

En què consisteix el projecte?

L'estudi té diversos components:

1) Qüestionari en línia sobre salut mental. Conté preguntes  sociodemogràfiques, sobre salut mental, ús de serveis d'atenció a la salut mental, experiències de la infància/adolescència, experiències recents estressants, vida social i suport, sexualitat i personalitat. Es contestarà a mitjan del curs 2021-2022, i de nou 12 mesos després.

2) Informes personalitzats (intervenció de promoció de la salut mental). Després de respondre el qüestionari en línia sobre salut mental, cada participant es podrà descarregar un informe amb informació sobre la seva salut mental, hàbits de vida saludable, opcions de tractament eficaços i serveis d'atenció a la salut mental disponibles.

3) Avaluació Via Mòbil. Després de respondre el qüestionari en línia sobre salut mental, es convidarà a alguns/as estudiants a participar en l'Avaluació Via Mòbil, de 15 dies. En ella, es recollirà informació mitjançant un qüestionari en línia i una aplicació de mòbil sobre  la qualitat del somni, l'estrès, hàbits de vida, depressió i ansietat; així com un qüestionari més general al començament i final.

4) Intervenció de prevenció de la depressió i l'ansietat. Aquells estudiants que reportin símptomes de depressió i/o ansietat a principis del curs 2023-2024 seran convidats a participar en una intervenció en línia per a la prevenció de la depressió i l'ansietat, de 6 setmanes de durada.



Per què participar?

La participació en l'estudi t'aportarà informació sobre la teva salut mental i sobre els factors que poden estar influint en ella. Rebràs un informe personalitzat amb recomanacions per a la millora de la teva salut mental, informació sobre hàbits de vida saludable, opcions de tractament eficaços i serveis d'atenció a la salut mental disponibles.

D'altra banda, si participes en l'Avaluació Via Mòbil i contestes almenys el 80% dels qüestionaris (entre els quals han d'estar l'incial i el final), guanyaràs una recompensa de 30 euros.

Així mateix, participant en l'estudi contribuiràs a la millora del coneixement existent sobre la salut mental de la població universitària, i sobre l'efectivitat d'intervencions de promoció de la salut mental i de prevenció de la simptomatologia de depressió i ansietat en estudiants universitaris/àries.